“SIDRABJĒRS”

«20. gadsimta beigās cilvēki cietīs badu pilna šķīvja priekšā”/ R.Šteiners

Tā pirms gadsimta prognozēja antroposofs Rūdolfs Šteiners. Šodienas pārtika ir bagāta ar kalorijām, taču tajā trūkst minerālu, mikroelementu, augstvērtīgu olbaltumvielu un vitamīnu. Mēs ēdam skaistus, bet „uzpūstus” produktus, kas nerada sāta sajūtu, rezultāts – liekais svars. Taču nevajag pārmest sev vēlmi ēst. Mums vienkārši nepietiek ar to mazumiņu dzīvībai tik nepieciešamo vielu, kas ir ikdienas pārtikā, tāpēc cenšamies to kompensēt vairāk ēdot.

Man rūp mana un manas ģimenes veselība, tāpēc radās doma izveidot uzņēmumu, kurš ražotu bioloģiski tīru un augstvērtīgām uzturvielām bagātu produkciju” saka pats Imants Dzelme.

Jau vairākus gadus Vidzemes augstienes pļavās dabiskā vidē aug aitu ganāmpulks un sākot ar 2009.gadu bioloģiskās produkcijas tirgū zem zīmola Sidrabjērs tiek piedāvāta bioloģiski sertificētās aitkopības saimniecībās ražota produkcija. Produkcijas kvalitāti ietekmē dzīvnieku uzturs un labturības apstākļi, taču ne mazāk nozīmīgs ir veids, kā gaļa tiek iegūta. Ir pierādīts, ka dzīvniekiem esot stresa stāvoklī, gaļā uzkrājas kaitīgas vielas. Risinājumu, kā novērst šo trūkumu, Imants atrada Rietumeiropas bioloģisko lauksaimnieku pieredzē, kas gaļas ieguvē izmanto pārvietojamas gaļas ražotnes. Tā radās Latvijā vienīgā ražotne, kas nodrošina gaļas ieguvi uz vietas saimniecībā. Šādā veidā iegūtas gaļas kvalitāte ir ievērojami augstāka. „Sidrabjērs” piedāvā visaugstākās kvalitātes jēra gaļas produkciju Latvijā.

Klientu atzinību gūstot, saimniecība ir pārtapusi par uzņēmumu Sidrabi, kurš nu jau piedāvā ne tikai jēra, bet arī truša un jaunlopa gaļu. Uzņēmuma klientu skaits ir pieaudzis, tāpēc nepietiek vairs ar pašu saimniecībā izaudzēto. Talkā nāk saimniecības no visas Latvijas. Tuvākās ir kaimiņu saimniecības no Amatas, Siguldas un Vecpiebalgas novada, bet tālākās – no Nīcas Kurzemē un Dagdas Latgalē. Izvēloties sadarbības partnerus, priekšroka tiek dota bioloģiski sertificētām saimniecībām, kādu starp Latvijas aitkopjiem nav mazums.

Piedāvātās produkcijas klāstā ir svaiga vakuumā fasēta jēra, truša un jaunlopa gaļa. Laba saimniece novērtē kvalitatīvas izejvielas un prot iepriecināt savu saimi ar brīnišķīgu maltīti. Liela daļa jauno vecāku izvēlas Sidrabu produkciju kā pirmo gaļas ēdienu savam mazulim.

Tiem, kuriem patīk gardi paēst, Sidrabi piedāvā gaļas izstrādājumus, kurus ir viegli pagatavot un kuri izdodas vienmēr. Piedāvājumu klāsts ir atkarīgs no sezonas. Vasarā grillsezonā piemērots ir jēra steiks vai šašliks, bet aukstajiem mēnešiem tiek piedāvāts cepeškrāsnī gatavojams cepetis vai jēra grozs. Pircēju atzinību ir ieguvusi Sidrabjēra harčo zupa, kuru gatavo tomātos, klāt pievienojot vien sauju rīsu. Īpašiem brīžiem piemērots ir apelsīnos sautēts trusis… mmm, cik garšīgi!

Tiem, kas vēlas ātri pagatavot vakariņas, palīgā nāk maltie gaļas izstrādājumi – kebabi, kotletes, hamburgeri, frikadeles un kupāti. Tie ir ātri pagatavojami, sulīgi un sātīgi.  Svarīgi piebilst, ka Sidrabu ražotie produkti ir bez glutēna.

Augstā cieņā ir Sidrabos ražotie gaļas konservi. To priekšrocība ir uzglabāšanā. Tiem nevajag ledusskapi, tos viegli paņemt līdzi un pagatavot jebkurā situācijā. Labs piemērs ir jēra gaļas plovs, kas iecienīts pārgājienos, jo viegli uzkarsējams pat ugunskurā. Starptautisku atzinību Slow Food pasākumā Itālijā ieguvusi sviestā gatavota truša aknu pastēte.

Sidrabu un Sidrabjēra produkcija ir pazīstama zaļajos veikalos un tirdziņos, kā arī Latvijas labākajos restorānos, kuriem ir svarīga produkta izcelsme.

Iegādāties mūsu plašo produkcijas sortimentu varat SIDRABU veikalā t/c Riga Plaza 

Saimnieks: Imants Dzelme
Telefons: +371-29234234
Epasts: info@sidrabjers.lv
Adrese: Saimniecības adrese: Liliju iela 45, Mārupe, LV 2167 Veikala adrese: t/c Riga Plaza, Mūksalas 71, Rīga.