Saimniecība “ŠMITI”

Bioloģisko zaļumu, dārzeņu un garšaugu audzētāja Anna Šmite ir arī viena no pirmajām “Slow Food” biedrības biedriem. Salvija, timiāns, majorāns, oregano, piparmētra, dille, selerija, pētersīlis, pastinaks, baziliks, rukola, mangolds, spināts, avotkrese, rozmarīns, stēvija, mizuna, sinepes, kārvele – Annas Šmites nepilnu hektāru lielais dārziņš ir smaržu un garšu paradīze, kurā atrodamas vairāk kā septiņdesmit dažādu garšaugu. Kad primes gadiem divdesmit sākusi strādāt ar garšaugiem, zinājusi tikai dilles, pētersīļus, selerijas un izopu. Vēlāk uzradies arī pastiness un rukola, bet tagged dārzā jau ir ap 70 dažādu šķirņu. Saimniece neslēpj, ka viņas pirmais skolotājs un padomdevējs ir restorāna ” Vincents” šefpavārs un “Slow Food” kustības dibinātājs Latvijā Mārtiņš Rītiņš. Nu jau vairāk nekā 13 gadus Anna ar garšaugiem apgādā ne tikai Mārtiņu, bet arī lielu daļu pārējo šefpavāru un Rīgas iecienītāko restorānu. Savā dārzā Anna ielaidīs ikkatru, kam ir interese par garšaugiem!

Saimniece: Anna Šmite
Telefons: 29162337
Adrese: Piemājas saimniecība “Šmiti" Ķekavas pag. Rīgas raj.